HOLMARKA I DEN GRØNNE KORRIDOR
Den grønne korridor forbi Holmarka er en av de viktigste innfallsportene til Moldemarka. Moldemarkas venner har vært involvert i tilrettelegging av sitteplasser i dette området siden 2015. Det er etablert «sittegrupper» ved gangveien mot Varden og nær dyrkamarka på Holmarka Besøksgård. Nærmest grinda inn til besøksgården har vi bygd et bord med benker og tak over, med plass til ca 8 personer.


Den største tilrettelagte plassen er Holmarka Panorama, like bak og over Træffhallen. Her reiste vi et grindbygg i 2019. Det har godt med sitteplasser under tak. Foran grindbygget er det en tilrettelagt bålplass med godt med sitteplasser rundt. Bålplassen har grillrist og kroker for oppheng av for eksempel kaffekjele. I grindbygget er det ved, vedkløyver, vedklype, bålhansker, kaffekjele og brannteppe.


Det er også andre sitteplasser på plassen foran grindbygget; en lang utsiktsbenk, et rastebord tilpassa rullestoler og to benker montert på granittblokker (rester fra Sjøfronten 1).


I turistsesongen er det også mange cruiseturister som passerer like ved grindbygget, på vei fra Romsdalsmuseet til Storlia eller Varden, eller kanskje helst på veg ned etter å ha blitt kjørt med buss til varden.


For bruk av Holmarka Panorama på kveldstid gjelder «Først til mølla, men plass til alle», mens for bruk på dagtid må det bookes plass hos Romsdalsmuseet. Det er i perioder rift om plassene, fra skoler og barnehager.